Najjednostavniji alati za izradu dizajna za društvene mreže

Najjednostavniji alati za izradu dizajna za društvene mreže

MediaGoods > BLOG MEDIAGOODS > Blog > Najjednostavniji alati za izradu dizajna za društvene mreže

Alati

Želite kreirati vizuale za društvene mreže poput profi grafičkih dizajnera? Imamo šalabahter i za to!  Naravno, morate znati da vas to neće učiniti grafičkim dizajnerima, ali će pomoći će da vaši vizuali postanu sjajne male razglednice koje će svaki Instagram ili Facebook učiniti atraktivnijim.

Radi se o besplatnim online programima na kojima kreirate svoj profil, nakon čega možete koristiti razne opcije koje vam se nude za kreiranje objava za društvene mreže. Svoje objave možete crtati iz početka ili koristiti gotova rješenja. Naime, ovi alati za izradu dizajna nude stotine tisuća gotovih predložaka koje možete upotrijebiti. Svaki od predložaka prilagođavate svojim sadržajima, birate boje i detalje i kreirate vizual po svojoj mjeri. Navedeni programi nude i svoje pro verzije, koje se plaćaju, a time nude i puno više mogućnosti.

Mi smo za vas složili listu najjednostavnijih programa koje smo i sami koristili. Koliko su jednostavni dokazuje i činjenica da smo u dvadeset minuta uspjeli kreirati nekoliko verzija jedne objave. Primjere možete vidjeti na dnu bloga!
Pa krenimo!

Canva

Kraljica programa za kreiranje raznih vizualnih materijala. Vjerojatno ste već čuli za ovaj besplatni program koji nudi stotine predložaka, ali i jednako toliko besplatnih fotografija. Kreirati možete sve vrste sadržaja za Instagram, Facebook, LinkedIn, svoj web, ali i printane materijale poput posjetnica, plakata i ostalih marketinških promotivnih materijala.

Adobe Spark

Kao i Canva, sjajan alat za početnike koji žele kreirati zanimljive vizuale, kolaže, fotografije, letke ili možda plakate. Kao i s drugim alatima ovoga tipa, potrebno je registrirati se i odmah možete uživati u svim prednostima ovog programa.

Snappa

Snappa je jednostavan i besplatan alat za kreiranje vizualnog sadržaja za društvene mreže i često ga povezuju s Canvom. Ima nešto manji broj templatea za korištenje u odnosu na Canvu, no prednost joj je jednostavnija uporaba. Korisnici ističu da je jedan od važnijih benefita i taj što vizual koji kreirate u ovom programu, ciljanoj publici možete isporučiti na bilo koju od društvenih mreža direktno preko samog alata.

Crello

Želite raditi animacije i grafike za svoju web stranicu i društvene mreže? Onda je Crello idealan program za vas. Njime se možete koristiti čak i ako nemate nikakva dizajnerska predznanja i vještine.  Mnogi korisnici daju Crellu prednost kad je izrada video sadržaja u pitanju, dok je Canva mnogima draža za kreiranja objava s fotografijama.

Pixlr

Ovaj alat često uspoređuju s Photoshopom i to s potpunim pravom. Jer ako želite da vaše fotografije budu profesionalno obrađene, onda je Pixlr idealan online program za vas. Znatno je lakši za korištenje u odnosu na Photoshop i besplatan je, što čini veliku razliku.

Logo Garden

Ako razmišljate o tome da sami kreirate svoj logo onda je Logo Garden jedan od alata kojim ćete lako riješiti i taj zadatak. Nudi stotine primjera koje možete koristiti, a prilagođavajući boje, fontove i posebne ikone sukladno vašim potrebama, na kraju dobivate logotip po svojoj mjeri i želji.

Free logo design

Još je jedan u nizu zanimljivih alata za izradu logotipa, a odlikuje ga jednostavnost korištenja i mnoštvo gotovih templatea na izbor. Alat nudi besplatnu izradu logotipa kojeg možete besplatno preuzeti, no za taj isti logo u većim dimenzijama morat ćete odvojiti 59$.

Pablo by Buffer

Vrlo jednostavan alat za kreiranje jednostavnih, a oku primamljivih objava. Vašu fotografiju u startu prilagođavate formatu društvene mreže za koju kreirate post, odabirete pozadinu, tipografiju i vaša igra može početi. Za sve one koji nemaju ideja i Pablo nudi brojne template u koje možete uplivati sa svojim sadržajem.

Ovo je samo mali dio zaista velikog broja programa koje možete koristiti besplatno ili uz naknadu. Ovi alati za izradu dizajna sigurno će vam pomoći u kreiranju zanimljivih vizualnih rješenja. Istražite ih, saznajte koje sve opcije nude i poigrajte se s izradom vizuala vaše iduće objave. A ako vam se i ovo učini suviše kompliciranim i zatrebate pomoć, uvijek se možete obratiti i nama!  🙂

 

Alati za izradu dizajna primjer  Alati za izradu dizajna primjer  Primjer

Alati za izradu dizajna primjer  Primjer  Alati za izradu dizajna primjer