Ne budite lijeni: kreirajte poslovnu stranicu tvrtke

Ne budite lijeni: kreirajte poslovnu stranicu tvrtke

MediaGoods > BLOG MEDIAGOODS > Blog > Ne budite lijeni: kreirajte poslovnu stranicu tvrtke

Kreirajte poslovnu stranicu

Da su društvene mreže nezaobilazne u svakoj sferi poslovanja, jasno je svima. I ljudima koji se njima bave, ali i onima koji ih uporno ignoriraju. Nije se jednom dogodilo da smo od brojnih poduzetnika i obrtnika čuli da su svjesni svih prednosti koje im nude te komunikacijske platforme. No, unatoč tome, odlučili su se ne baviti njima. Zašto?

Najčešći razlog je nedostatak vremena za kreiranje objava i pripremu fotografija. Ali i nedostatak znanja po pitanju tehničkih detalja. Na kraju, nikako ne smijemo zaboraviti i bezvremensku sumnju i pitanje: koliko bih ja stvarno povećao prodaju svojim prisustvom na Facebooku?

I zaista, kombinacija tih stavova i argumenata lako uguši volju za promjenom i akcijom. Ali ništa od navedenog nije nerješivo.

Za početak, ne budite lijeni.

Morate priznati da u svom tjednom rasporedu sigurno možete naći sat vremena da se pozabavite ovom temom. Skuhajte kavu ili čaj, sjednite za svoje računalo i kreirajte svoju Facebook i/ili Instagram poslovnu stranicu. Dajte svom obrtu, svom proizvodu ili svojoj usluzi njen virtualni identitet.

Ako ste se već potrudili da pokrenete svoju poslovnu priču, kreirajte za nju i poslovnu stranicu na društvenim mrežama. Gledajte na to kao na dodatni kontakt, baš poput adrese na kojoj se nalazi vaš poslovni prostor ili broj vašeg službenog telefona.

Čak i ako zanemarite činjenicu da Facebook koristi oko 2 milijuna, a Instagram više od milijun Hrvata, kojima se možete predstaviti, egzistiranje vašeg obrta/tvrtke na društvenim mrežama važno je iz niza drugih razloga. Za početak, važno je zbog lokalne zajednice u kojoj djelujete. Stvorite mrežu korisnika koji su vam geografski najbliži. Pritom, vaša će vrata uvijek biti otvorena i za potencijalne klijente koji su vam i najudaljeniji. Povežite se s klijentima koji su jednom koristili vašu uslugu, ali i s onima koji to stalno čine.
Podsjetite ih da su baš iz vašeg salona izašli najzadovoljniji novom frizurom, da ste baš vi u iznimno kratkom roku sjajno postavili pločice u njihovoj kuhinji ili da je vino vašeg OPG-a oduševilo njihove goste na zadnjem rođendanu.

Postanite vidljivi, prepoznatljivi i stalno dostupni. S druge strane, ne zanemarite brojne prednosti oglašavanja na društvenim mrežama. Radi se o najisplativijem načinu oglašavanja danas. Direktno se obraćate ciljanoj skupini, a budžeti koje ulažete neusporedivo su niži u odnosu na one za tradicionalno oglašavanje. Oglasima dosežete iznimno velik broj ljudi, čime širite mrežu potencijalnih kupaca, ali i jačate vidljivost brenda/tvrtke. I na kraju, dobivate povratne informacije od kupaca što je iznimno važno.

Ne znate kako kreirati poslovnu stranicu?

Svatko od vas u bližem okruženju zasigurno ima informiranijih osoba koje se bave društvenim mrežama. Ne budite lijeni, zamolite za pomoć prijatelje, članove obitelji. Pokretanje business stranice neće oduzeti puno vremena. Također, tu su uvijek Google i druge tražilice koje nude tisuće članaka koji vas korak po korak vode u procesu pokretanja business stranice.

I na kraju, ne bojte se pisanja objava i dijeljenja sadržaja. Ne bojte se komunicirati s ljudima koji će pratiti vašu stranicu. Za početak, nemojte komplicirati. Neka vaše objave budu jednostavne, ne preduge i pravopisno točne. I vodite se time da svojoj publici ispričate iskrenu priču o vama. Priču o vašem obrtu, uslugama koje nudite i vrijednostima koje promičete.

Stoga, upišite još danas u raspored sastanak s Facebookom i kreirajte poslovnu stranicu svog biznisa na društvenim mrežama. A ako poželite stručnu pomoć i koji savjet više, javite se nama. Mi imamo dovoljno vremena i kreative za kreiranje vaše poslovne priče na društvenim medijima. 🙂